Venlo: Ontwikkelen bedrijventerrein Trade Port Noord

Venlo is al meer dan 10 jaar het belangrijkste logistieke knooppunt van Nederland, mede als gevolg van de succesvolle “Trade Port” formule. Trade Port Noord betreft de meest recente uitbreiding van de vele bedrijventerreinen in en rond Venlo. Met een omvang van 330 hectare één van de grootste bedrijventerreinen van Nederland welke momenteel in ontwikkeling is.

Ontwikkeling is sterk gericht op belangrijke spelers in de markt (eerste klant nam direct 23 hectare netto uitgeefbaar af). Ontwikkeling moet tot 3500 – 7000 extra arbeidsplaatsen leiden. Duurzaamheid en Cradle to Cradle zijn belangrijke items binnen de ontwikkeling.

De werkzaamheden als projectleider zijn gestart enkele weken voordat de Raad van State 70% van het bestemmingsplan voor het plangebied vernietigde. Opdracht is daarmee gericht op realisatie van onherroepelijke deel, maar vooral gericht op planvoorbereiding voor vernietigde plandelen. Vanwege integratiewensen met betrekking tot gelijktijdige grootschalige omliggende ontwikkeling (gebiedsontwikkeling Klavertje 4), planvorming opnieuw vanaf het lege vel.

Gelijktijdig met deze ontwikkeling oprichten van nieuwe entiteit (BV/CV) om het plangebied te ontwikkelen. Project complex vanwege omvangsvraagstukken en afstemming t.o.v. hierboven genoemde omliggende ontwikkelingen van Klavertje 4.